CREDIT RAPID

23 mai 2011

Cum sa obtii un CREDIT RAPID la domiciliu

Conceptul de credit rapid la domiciliu a fost introdus recent in Romania de Provident Financial, o companie engleza ce detine jumatate din piata de profil din Marea Britanie.
Acest sistem consta in acordarea de credite rapide de valori mici, care se ramburseaza in rate saptamanale. Plata unui credit rapid se face prin deplasarea unui agent la domiciliul clientului.
Aceste credite rapide sunt in principal contractate de clientii care sunt respinsi de catre banci din diverse motive: fie suma imprumutata este prea mica pentru produsele standardizate oferite de banci, fie clientul nu satisface cerintele de bonitate impuse.

Acest lucru nu inseamna ca orice client respins de banca poate beneficia de un credit rapid la domiciliu.
La randul sau, Provident Financial face propria evaluare de risc si nu acorda credit rapid solicitantilor care se afla in somaj.
In plus, avand in vedere ca este o institutie financiara nebancara, trebuie sa respecte noile norme impuse de BNR privind gradul maxim de indatorare al populatiei (rata lunara nu poate depasi 30% din venit). Potrivit reprezentantilor companiei, rata de respingere a cererilor in Romania este de 50%.
Creditele sunt acordate la domiciliul clientului de catre reprezentantii companiei, care viziteaza apoi clientul in fiecare saptamana pentru a incasa ratele.
In functie de capacitatea de rambursare, clientii pot obtine un credit rapid de   pana la 3.000 lei pe o perioada maxima de rambursare de 52 de saptamani.

Spre deosebire de imprumuturile de la banci, unde costul creditului este format din dobanzi si comisioane, Provident Financial practica o singura taxa, care este inclusa in rata saptamanala.
Serviciul de credit rapid la domiciliu are avantajul ca evita plata dobanzilor penalizatoare. Daca o persoana nu poate plati la timp o rata, Provident Financial nu aplica nici un fel de penalizari.
In acest fel, clientii au siguranta ca suma imprumutata nu le va scapa de sub control daca intampina dificultati neasteptate in achitarea ratelor. Acest lucru avantajeaza in special persoanele cu venituri scazute, care au dificultati in a se incadra de la o luna la alta in bugetul familial.

Articole asemanatoare:  Exemplu calcul rate Provident

                                     CREDIT RAPID de la Provident

2 comentarii: