CREDIT RAPID

18 mai 2011

CREDIT RAPID - ce este, cat costa, cine le acorda?

De cati bani poti face rost printr-un credit rapid?

   Creditele rapide sunt imprumuturile acordate de institutiile financiar-nebancare (INF) intr-un termen foarte scurt, pe baza unor conditii de creditare usor relaxate, de cele mai multe ori in rate fixe, dar al caror cost este putin mai ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale pentru credite de nevoi personale.
    Procedurile pentru obtinerea unui credit rapid sunt flexibile, ele putand fi comparate cu simple proceduri efectuate in cazul vanzarii unui produs, insa costurile sunt mai ridicate.
    Citi Financial acorda credit rapid in lei pentru nevoi personale de pana la 65.000 lei, dar nivelul dobanzii anuale efective (DAE) platite de client este, spre exemplu, de 31,25% pentru un credit rapid in valoare de 26.000 lei pe 5 ani la un venit de 2.000 lei, potrivit portalului Finzoom.ro.

    Institutia financiar-nebancara Credex are in oferta credit rapid in valoare de pana la 18.000 lei, insa dobanda finala platita de client este si mai ridicata, de 39,8% in cazul unui imprumut contractat pe 4 ani.       
 Aprobarea unui credit rapid de la Credex este atat de simpla incat se obtine direct in magazine, dar dobanda este de peste 2 ori mai mare decat la un credit de nevoi personale de la o banca.
Creditele rapide in acceptiunea obisnuita au cam disparut. Practic, in acest moment probabil doar Provident se mai incadreaza descrierii, au detaliat reprezentantii Finzoom.     Compania Provident,  ofera imprumuturi la domiciliu de pana la 2.500 lei pe o perioada de 52 de saptamani, ratele fiind platite saptamanal. Mai mult, reprezentantii Provident vin la usa clientului pentru a percepe ratele la credite, iar pentru aprobarea unui credit rapid nu solicita decat prezentarea unui act de identitate si un document care sa dovedeasca veniturile obtinute.
    Daca nu exista o necesitate si o urgenta care sa justifice solicitarea unei finantari (fie aceasta bancara sau nebancara), evitati sa accesati un credit rapid. Uneori merita sa cumparam credite si alteori nu. Depinde de contextul fiecaruia .

                                            Articol preluat de pe wall-street.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu